0

Yaptıklarının karşılığını ahirette göreceğine inanan birisiyle böylesi bir inancı taşımayan birisini sosyal ilişkileri ve davranışları bakımından karşılaştırınız.

İnsanlar fıtrat olarak iyi ve kötüyü ayırt edecek şekilde yaratılmışlardır. Bu sebepten dolayı bir davranışın iyi mi kötü mü olduğu konusunda insanların çoğu aynı cevabı verir. İyi ya da kötü davranışı tercih etmek ise farklı bir konudur. İnsanların tercihleri, inançları, duyguları, sosyo-ekonomik durumları tarafından değişkenlik gösterir.

Yalan konuşmanın kötü bir davranış olduğu konusunda herkes hemfikir olsa da, kimi insanlar çok rahat bir şekilde yalan konuşabilirler. Bunun sebeplerinden biri de ahiret inancı konusudur. Ahirete inanan ve yaptıklarının karşılığını göreceğine inanan bir kişinin yanlış olan bir davranışa yönelmesi, ahirete inanmayan bir kişiye göre daha zordur.

Bunu söylerken ahirete inanmak iyi bir insan olmak için yeterlidir diyemeyiz. Bir çok kişi hem inançlıdır, hem de çirkin işler peşinde koşar. Sadece şunu söyleyebiliriz, aynı koşullar altında ahiret inancı insanın güzel olana yönelmesi için oldukça büyük faydası olur.



Yorum Gönder

 
Top