0

Yabancı öğrenciler için en büyük sorunlardan biri olan sağlık hizmetleri, artık SSK bünyesinde gerçekleştirilecek. Bu güzel hizmetin ülkemize gelecek yabancı öğrenciler için bir teşvik olacağı, artı değer kazandıracağında şüphe yok. Sınavvar.Net ekibi olarak bu uygulamayı destekliyoruz. Yapılan açıklama şöyle:


Türkiye'de eğitim gören tüm yabancı öğrencilere, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık SigortasıKanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Sosyal Sigortalar ve GenelSağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili maddelerinde yapılan değişikliğin ardından talep etmeleri durumunda genel sağlık sigortalısı olma imkanı tanındı.
Yabancı öğrenciler burslu-burssuz ayrımı yapılmaksızın bu imkandan yararlanabilecek. Söz konusu yasal değişikliklerin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte ilk kaydını yaptırmış olupTürkiye'de eğitim görmeye devam eden öğrenciler, 29 Mayıs'tan itibaren altı ay içinde SosyalSigortalar Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurmaları durumunda genel sağlık sigortalı olmaları sağlanacak. Söz konusu sürede başvurmayanlar ise genel sağlık sigortasından yararlanamayacak.
Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ise kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurmaları halindesağlık sigortasına dahil olabilecekler.
Türkiye burslusu öğrencilerin sigorta tescil işlemleri Yurtdışı Türkler ve Akraba TopluluklarıBaşkanlığınca tek elden yürütülecek. Kendi hesabına öğrenim gören yabancı öğrencilerinsigorta tescil işlemleri ise öğrencilerce gerçekleştirilecek.
Yabancı öğrenciler konuyla ilgili detaylı bilgiyi Yurtdışı Türkler ve Akraba TopluluklarıBaşkanlığından alabilecek.



Yorum Gönder

 
Top