0

İnsanlar hayatları boyunca bir arayış içerisinde olurlar. Arayıştan kastım sadece ihtiyaçlar değildir. İhtiyaç ötesi bir bir huzur duygusu arayışı demek daha doğru olur belki. Hiç bitmeyen bir hayat koşusu, sanki bir maraton gibidir... İlkokul biter iyi bir lise hayaliyle çalışmalar başlar... Lise biter iyi bir üniversite hayali, sonra kpss, sonra nasipse iyi bir iş... Hep arayışla geçer işte insan ömrü...

Maslow'un ihtiyaç hiyerarşisine göre de bir piramit şeklinde ihtiyaçlar ifade edilmiş, yeme-içme, barınma, giyinme gibi ihtiyaçların yanı sıra, en tepede kendini gerçekleştirme ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kendini gerçekleştirme meselesi çok kafa yoran bir şey... İnsanın her şekilde karnı doyar, haliyle çıplak da kimse gezmiyor ülkemizde. Ama istediğine ulaşmış olmanın insanan verdiği haz ve huzur hep başka olmuştur.

Onca yıl okuduktan sonra, okuduğu alanın gerektirdiği işi yapabilmek isteme de kendini gerçekleştirme isteğinin doğal bir yansımasıdır. İnsan emek verdiği alanda, istediği işi yaparsa mutlaka daha başarılı olacaktır. Fakat şartlar doğrultusunda insanlar ülkemizde mezun oldukları alanda iş sahibi olamıyorlar. Farklı mesleklere yönelmek durumunda kalıyorlar. Öğretmenlik okuyan bir kişi, Kpss den iyi bir puan alamazsa, atanamıyor, sonra da özel sektörde bazen işiyle alakalı, çoğunlukla alakasız işler yapmak zorunda kalıyor. Diplomalı hıyarcı espirisi de buradan türemiş bir durumdur denilebilir:)

Kpss sınavı ve sonrasındaki karmaşıklık ülkemizin en sıkıcı gerçeklerinden biridir. Bu duruma bizi getiren süreç hepimizin malumudur. Mezun olmuş arkadaşlar, her zaman ellerinde kumanda televizyon başında, ya da bilgisayarda haber takip ederler. Ağustos 2015 47 bin atama kontenjanları haberi gerçek mi? 2015 ptt memur alımı olacak mı? gibi haberleri aratır durur. Bu karmaşık durum atama gerçekleşene kadar devam edecektir şüphesiz.

Evlenilecek, ev alınacak, çocuklar olacak, kaliteli bir hayat anlayışı geliştirilecektir. Yoksa düşük standartlarda bir hayat sürmek için onca yıl eğitim alınmamış, hayaller kurulmamış ve masraf yapılmamıştır. Önümüzde bir tek engel vardır Kpss!!! İşletme okudum acaba bir bankada memur olabilir miyim? Ziraat bankası 2015 personel alımı olacak mı diye kara kara düşünür dururuz.

Tüm arkadaşlarımızın İstediği hayata ulaşması, başarılarının sürekli ve daimi olmasını dileriz. Atama sorunu ve Kpss endişesi olmayan bir hayat diliyoruz.



Yorum Gönder

 
Top