0

Ülkemizde bulunan doğal varlıklardan görmek istediğiniz üç tanesini seçiniz. Bunları seçme nedeninizi açıklayınız.

Ilgaz dağları, peri bacaları, manyas kuşu cennetini seçelim.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağları olan Ilgaz Dağları, ülkemiz açısından önemli bir yere sahiptir. Geniş ormanlar ile kaplı bir alan olarak tarif edilebilen Ilgaz Milli Parkı, botanik gezi, doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü, doğa koşusu, dağ tırmanışı, piknik gibi aktiviteler için oldukça uygundur.

Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen isimdir. Peri bacaları Kapadokya çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenmişlerdir.

Manyas kuşu cenneti Marmara Bölgesi’nde, Balıkesir ili içerisindeki Manyas Kuşgölü’nün kuzeydoğusunda yer alır. anyas Kuş Gölü, ortalama 3 m derinliğinde, geniş ve sığ bir tatlı su gölüdür. Kuş Cenneti Milli Parkı’nda doğanın canlı ve cansız varlıklarının kendi aralarındaki ilişkileri, olağanüstü bir özellik göstermektedir. Su, toprak, iklim koşulları, otlar, sazlar, ağaçlar, balıklar, kuşlar hepsi birbirleri ve kendi aralarında uyum ve bütünlük içindedirler.



Yorum Gönder

 
Top